A ÎNFIINȚAT PROPRIUL SALON DE COSMETICĂ

 

Tamara Puscasu din orasul Nisporeni si-a infiintat propriul salon de cosmetica, o afacere care ofera multe perspective de dezvoltare. A găsit spaţiul necesar, l-a amenajat, a inceput sa activeze si a inteles  că  este ceea ce îşi doreşte.

Tamara Puscasu, fondatoarea salonului de cosmetica.(foto: Mihai Pantilei)

 

Reporter: Cum aţi început afacerea dvs şi de ce aţi ales acest domeniu salon de masaj  si tratament?

"Ideea a venit cu mult înainte,   pînă a  pune în practică  tot ceaa ce am făcut pînă acuma,  dar ideile  pentru a dezvolta aceaste idei, oricum  avem nevoie de timp,  avem nevoie să ne gîndim cum  trebuie realizate,  dar clar  ca intr-o zi mi-am luat inima în dinţi şi m-am pornit. Acest domeniu mi-i aproape sufletului, îmi place foarte mult activitatea care o am,   simt o satisfacţie în lucrul  care îl fac şi  în primul rînd  m-am gîndit la faptul că  trebuie să găsesc o încăpere unde să pot activa,  clar că in ajutor a venit Incubatorul de Afaceri." a mentionat  Tamara PUŞCASU

  Reporter: Ce servicii oferiţi la salon?

 - Masaj, cosmetologie, piersing, epilări..

 Tamara Puscasu se definește ca fiind o persoană foarte sociabilă și extrem de optimistă, una foarte energică, conștiincioasă și perseverentă. A început să lucreze în domeniul frumuseții acum 5 ani, primul curs de specializare l-a făcut la Chisinau, în 2010, iar de atunci a continuat neobosită diverse cursuri  si  participări la concursuri. Tamara Puscasu a cucerit piata din Nisporeni, deoarece, gandeste si actioneaza adecvat din punct de vedere economic si, astfel,  beneficiaza  din al doilea an de activitate de  profit.  Proprietara salonului inchiriaza un spatiu cu o suprafata totala de 35 m.p, unde are in dotare o sala de tratament.

 

Imagini din salonul Tamarei Puscasu. (foto: Mihai Pantilei)

 

 Reporter: În oraşul Nisporeni este dificil să faci o afacere?

- Este dificil în cazul cînd iarăşi ne întoarcem, dacă nu avem unde activa,  ne trebuie o încăpere, de exemplu acum este incubatorul,  s-a rezolvat foarte multe probleme  pentru foarte multi dintre noi, dacă ar fi  să avem încăperi de felul acesta unde noi  să putem activa  şi cu condiţii bune,  atunci cred ca nu ar  fi aşa de greu.

 Reporter: Cine vă susţine în dezvoltarea afacerii?

- Acum la moment cred ca,  familia  şi desigur avem şi foarte mult susţinerea administraţiei  de la incubator.

Reporter: Aţi avut controale de cînd activaţi?

-  Nu prea,  adica sunt dar nu controale ca  să ne facă nouă probleme  în cazul în care noi activăm.

 

 Pentru a pune bazele propriei afaceri, fondatoarea  salonului a trebuit sa parcurga mai multe etape precum alegerea locului unde urma a se desfasura activitatea salonului, stabilirea segmentului de clienti tinta, alegerea unui nume pentru business, si nu in ultimul rand solutionarea problemelor birocratice - acte, documente.

Reporter: Ce planuri aveţi  de viitor?

- Să ne dezvoltăm, asta-i  cred că cea mai mare dorinţă, de a ne dezvolta  şi a creşte,   să nu ne oprim în locul unde suntem acum,  trebuie să creştem asta-i principalul. 

 Vitalie Lazari, directorul incubatorului de afaceri spune ca Tamara Puscasu a reusit  sa transmita clientilor sai incredere, profesionalism si seriozitate: " Puşcaşu Tamara este  o doamnă care prestează servicii de masaj,  are de asemenea un salon de frumuseţe,  ea şi-a lansat activitatea  la începutul deschiderei  incubatorului de afaceri,  se bucură în permamenţă de clienţi, de asemenea a participat la diferite instruiri, este un bun rezident al Incubatorului de Afaceri."

Tamara Puscasu este un exemplu extrem de elocvent pentru o femeie de succes, talentul şi devotamentul faţă de ceea ce face i-au adus succesul iar  intreaga experiență i-a dat curajul să spuna cu inima deschisă că orice femeie poate găsi calea spre realizare.

 

Un reportaj realizat de Tatiana Pantilei  în cadrul proiectului MOLDOVA+ (imagine: Stefan Siscanu, montaj:Mihai Pantilei)

 

23.03.2016