ELEVII COMBAT CORUPTIA PRIN ARTĂ

 

 

Corupția poate fi combătută și prin desene, sau caricaturi. De asta încearcă să ne convingă elevii de la școala de Arte Plastice din Nisporeni, care deja de mai mulți ani la rând realizează diverse desene, menite să informeze și sa sensibilizeze opinia publică cu privire la impactul negativ al fenomenului corupției.

''Eu abordez această tema prin desenile pe care le fac, prin toate picturile mele, caricaturile. Vreau să biciuesc neajunsurile politicii noastre, să redau toate greşelile pe care le fac, este foarte important deoarece, eu socot că ţara noastră este foarte coruptă." a mentionat Ştefan CĂRCHILAN, elev al scolii de Arte Plastice din Nisporeni.

 

    Ştefan CĂRCHILAN, elev al scolii de Arte Plastice din Nisporeni:''Eu abordez această tema prin desenile pe care le fac, prin toate picturile mele, caricaturile. Vreau să biciuesc neajunsurile politicii noastre, să redau toate greşelile pe care le fac,  este foarte important deoarece, eu socot că ţara noastră este foarte  coruptă."

 

 

 

 

Valerian CIORICI -elev Eu abordez tema anticorupţie prin desenele noastre redate la şcoala de arte plastice, prin caricaturi, prin diferite picturi. Prin aceste desene vreau să previn corupţia, să învăţ oamenii să nu fie corupţi, să fie un exemplu pentru ţara lor.

 

 

   Valerian CIORICI, elev al scolii de Arte Plastice din Nisporeni:'' Eu abordez tema anticorupţie prin desenele noastre redate  la  şcoala de    arte plastice,  prin caricaturi,  prin diferite picturi. Prin aceste desene  vreau să previn  corupţia, să învăţ oamenii să nu fie corupţi, să fie  un  exemplu pentru ţara lor.''

 

 

 

 

Mihaela ABABE - eleva Eu abordez tema anticorupţie prin picturi, diferite caricaturi şi desene care să sublinieze calităţile umane, viciile umane. Vreau să arăt lumii că unii oameni sunt diferiţi de ceia ce par la exterior şi cîteodată la interior pot să fie mai buni sau mai răi. Eu cred că trebuie să abordăm această tema pentru ca elevii să arate oamenilor, să le deschidă ochii, sa vada ce este în interiorul persoanelor.

 

Mihaela ABABII, eleva  scolii de Arte Plastice din Nisporeni:'' Eu abordez tema anticorupţie  prin picturi, diferite caricaturi  şi desene  care să sublinieze  calităţile umane,  viciile umane. Vreau să arăt lumii că  unii oameni sunt diferiţi  de ceia ce par la exterior  şi cîteodată  la interior  pot să fie mai buni sau mai răi. Eu cred că trebuie să abordăm această tema pentru  ca elevii să arate oamenilor,  să le deschidă ochii, sa vada  ce este în interiorul persoanelor."

 

Profesorii de la Scoala de Arte Plastice din Nisporeni sustin că e foarte importantă viziunea elevilor  în acest context şi trebuie sustinute  toate iniţiativele de promovare a intoleranţei faţă de corupţie, de cultivare a spiritului civic în special în rândul tinerilor. De asemenea,  profesorii mai spun ca  prin astfel de desene se demonstreaza că talentul nu ia mită.

Sergiu MANOLE - profesor şcoala de arte plastice In cadrul şcolii de arte plastice noi acest subiect încercăm să-l abordăm prin organizarea diferitor expoziţii pentru a diminua şi a sensibiliza acest flagel încă din băncile şcolii.

 

Sergiu MANOLE, profesor şcoala de  arte plastice Nisporeni: 'In cadrul şcolii de arte plastice noi acest  subiect încercăm să-l abordăm prin  organizarea diferitor expoziţii  pentru a diminua şi a sensibiliza  acest flagel încă din băncile şcolii."

 

 

 

 

Sergiu Ciochina frecventeaza de 5 ani scoala de Arte Plastice din Nisporeni. El si-a prezentat propria viziune despre coruptie in cadrul concursului „Talentul nu ia mita. Integritatea in imagini”, unde a obtinut si o diploma.

 

SNC Sergiu CIOCHINĂ - elev În acest desen am desenat mai multe feţe ale corupţilor şi i-am înzestrat cu diferite defecte pe care ei chiar dacă nu le au în exteriorul fizic, le au chiat în interior şi cred că acesta este vizibil pentru tot ce se întămpla în ţară.

Sergiu CIOCHINĂ: "În acest desen am  desenat  mai multe feţe ale corupţilor  şi i-am înzestrat  cu diferite defecte  pe care ei chiar  dacă nu le au în exteriorul fizic, le au chiat  în  interior şi cred că acesta este vizibil pentru tot ce se întămpla în ţară."

 

 

 

 

 

Directorul scolii de Arte Plastice din Nisporeni sustine ca este important ca tema anticoruptie sa fie  abordata in scoala, astfel poate fi sensibilizata mai multa lume cu privire la pericolele coruptiei.

SNC Mihai BORTĂ - director şcoala de arte plastice Ne bucură faptul că elevii încă de pe băncile şcolii, iau parte la lupta cu acest neajuns care în ultimul timp acest flagel  tot mai mult a prins rădăcini pe corpul republicii noastre.

 Mihai BORTĂ, director şcoala de  arte plastice: "Ne bucură faptul că elevii  încă de pe băncile şcolii, iau parte la lupta cu  acest neajuns  care în ultimul timp  acest flagel   tot mai mult  a prins rădăcini  pe corpul republicii noastre."

 

 

 

 

 

În prezent în Școala de Arte Plastice din Nisporeni  studiază 150 de elevi. Acești tineri sunt instruiți de 10 profesori, care au o pregătire profesională bună, fapt care îl confirmă lucrările elevilor din cadrul expozițiilor nationale si internationale.

(VIDEO) ELEVII COMBAT CORUPTIA PRIN ARTĂ

 

Un reportaj realizat de Tatiana Pantilei  în cadrul proiectului MOLDOVA+ (imagine: Stefan Siscanu, montaj:Mihai Pantilei)

26.04.2016
Категория: 

Ştiri similare